OM SKAFFERIET

På Cottino's Skafferi kan du äta lunch och middag. Gärna här hos oss, eller to-go om det är en sådan dag. Du kan slinka in för en snabb espresso, eller för en trerättersmiddag i vår mysiga separé för upp till 11 personer. Cottino's Skafferi är en mötesplats som har något för alla. Några grannar som möts i delidisken byter några glada ord, ett par intar en middag med bubbel och några barn hittar varandra i leken vid lekhörnan med ritbord och leksakskoffert.

Om du letar efter ostar kan vi erbjuda dig ett brett sortiment. Vi har våra egna kontakter i Piemonte, Italien och så självklart: ostar från små svenska ysterier. Naturligtvis kompletterat med det viktigaste från Frankrike, Spanien m.m.

Charkuteridisken är fylld med godsaker, även många av dem från våra egna leverantörer i Italien varifrån du bl.a. hittar en fantastisk ekologisk prosciutto. Spanien är också ett utmärkt charkuteriland, så vi har tagit det bästa därifrån också.

I köttdisken hittar du kött från Upplandsbonden, KRAV-märkt naturligtvis. Vi tar in hela och halva djur, som Derek vår styckmästare styckar, och hänger dem själva. Att använda hela djuret är en viktig princip för oss. Hos oss hittar du även KRAV-märkt lamm, gris och kyckling. Varje vecka producerar vi nya korvar som finns att köpa i både disken och på menyn.

När vi talar om menyn så hittar du där, allt från pulled porkburgare till löjromstoast. Entrecôte som vi hängt i 10 månader till pizza på egenbakad surdeg med ingredienser av högsta kvalitet.

Många har redan upptäckt oss, välkommen in att göra det du också. /Johan m. team