OM SKAFFERIET

På Cottino's Skafferi kan du äta frukost, lunch och middag. Gärna här hos oss, eller to-go om det är en sådan dag. Du kan slinka in för en kaffe (från ett litet familjerosteri i Turin), eller för att handla frukostbröd, bullar eller något annat nybakat ifrån vårt eget bageri. Cottino's Skafferi är en mötesplats som har något för alla, alla tider på dagen. Några grannar som möts i delidisken byter några glada ord, ett par intar en trerättersmiddag och några barn hittar varandra i leken när de klottrar på toalettdörren.

Om du letar efter ostar kan vi erbjuda dig ett brett sortiment. Vi har våra egna kontakter i Piemonte, Italien och så självklart: ostar från små svenska ysterier. Naturligtvis kompletterat med det viktigaste från Frankrike, Spanien m.m.

Charkuteridisken är fylld med godsaker, även många av dem från våra egna leverantörer i Italien varifrån du bl.a. hittar en fantastisk ekologisk prosciutto. Spanien är också ett utmärkt charkuteriland, så vi har tagit det bästa därifrån också.

I köttdisken hittar du kött från Upplandsbonden, KRAV-märkt naturligtvis. Vi tar in hela och halva djur, styckar och hänger dem själva. Att använda hela djuret är en viktig princip för oss. Hos oss hittar du även KRAV-märkt lamm, gris och kyckling. Varje vecka producerar vi nya korvar som finns att köpa i både disken och på menyn.

När vi talar om menyn så hittar du där, allt från pulled porkburgare till löjromstoast. Entrecôte som vi hängt i 10 månader till kolpizza med laxcarpaccio, granskottsolja och västerbottenost på.

Lunchen bjuder varje vecka på en vegetarisk och en soppa. Varje dag en dagens kött och fisk samt husman. Allt från moderna till klassiska smaker. Det beror på vad vi är på för humör.

Många har redan upptäckt oss, välkommen in att göra det du också. /Johan m. team